The future



Fortfarande lat och orkar inte skriva! Hoppas att ni orkar kolla, haha!

/Sofia

Kortspel ftw!



Jag känner mig så lat just nu, så jag gör en videoblogg om min dag istället!

/Sofia

Finally!

Min blogg har varit riktigt knasig sen igår! Jag har inte kunnat lägga upp några inlägg och inga kommentarer har publicerets! Jobbigt läge asså!

Men nu går det förhoppningsvis!

Igår och idag har varit ganska bra dagar. Igår var en kort dag! Vi hade svenska (Romeo och Julia) och sen bild (där jag blev anklagad för att ha gjort en konstig serie...) Hanna och jag stannade kvar efter skolan och fixade med våran gympalektion. I datasalen satt även lite människor från våran klass, vilket innebar att jag blev utnyttjad som kemilärare, kul kul...

Men tillslut var vi iallafall klara med planeringen, det kommer att bli en riktigt bra lektion asså, haha!

Idag hade vi bara två lektioner, för franskan var inställt, skönt! Matte då fick vi dumlegodisar och sen 3 timmars rast då jag hade panik över min framtid. Läste om universitet, juristutbildningar och pratade om gröna bussar med Oskar och Simon. Sen pratade jag med syv om att byta linje, vi får se! Sen var det min "favorit"lektion; Kemi... Det var helt ok. Jag hade iallafall rätt på en del saker.

Hem och göra klart det sista på labbrapporten (igen...) och sen iväg till gympan. Nu är jag iallafall hemma! Och hjälper Arvin med labben. Går ganska bra faktiskt, haha!

Nu ska jag göra ngt vettigt, hejdå!

/Sofia

Svar.

Kommentar på bloggen

Ebba undrade om jag verkligen har en halvbror, och svaret är: Nej. Det har jag inte. Den person jag kallar min bror är en kille som jag känt ganska länge och det är bara jag och min kompis som kallar honom min bror. Men en själssyster har jag på riktigt!

/Sofia


Do you know Sofia?

Godmorgon! Eller god eftermiddag, för jag gissar på att när ni läser det här är det eftermiddag...

I vilket fall; Jag tänkte att jag skulle skriva lite om mig själv. Av två anledningar.

Firstly, Hanna tycker att jag ska skriva lite mer om mina åsikter och tips osv. Så ett inlägg om mig och om vadd jag tycker passar bra!

Secondly, temat för vårat engelska nationellaprov är "Plans and Visions". För att ni ska tycka det är intressant att läsa om min framtid så vill ni kanske få reda på lite mer om mig? Eller hur? Tänkte väl det!

Bara att börja då...

Jag heter Sofia S... och är 16 år. Jag fyller år 18 juli, så i sommar fyller jag 17 år. Jag har två riktiga bröder, Mattias och Viktor. Jag har även en låtsas bror. Och en själssyster. Jag många vänner som jag älskar väldigt mycket, de flesta går i min klass, men några finns i en liten okänd stad kallad Västervik.

Jag bor i Hammarby Sjöstad med mina föräldrar och mina bröder. När mina vänner inte är här känns det ganska ensamt, men som tur är så är jag nästan aldrig hemma. Jag har ett jobb som gymnastiktränare, förstår ni. Just nu tränar jag 2 ggr i veckan, måndagar och onsdagar. Tävlingar är även en del av "gymnastikyrket". När vi tävlar är jag domare, det är det som är roligast med gymnastiken.

Jag går på Kärrtorps Gymnasium i Stockholmn där jag läser första året i Natur Natur. Helt fel linje för mig, eftersom jag älskar Samhällskunskap och starkt ogillar kemi m.m. Anledningen till att jag inte bytt är att jag har hittat världens finaste vänner i min klass, och jag gillar resten av klassen mycket också! Jag skulle nog inte stå ut om jag bytte. Plus att jag gillar de flesta av våra lärare.

På grund av dessa faktum; gymnastik, skola och vänner, så har jag inte mycket tid över till annat. Vilket både är bra och dåligt. Jag har lärt mig att planera väldigt bra, för det måste jag. Jag är inte ofta ensam, viket är positivt. Det negativa är att jag aldrig har tid att ta det lungt, jag är oftast stressad och arbetar i högt tempo. Ibland väger det positiva över, ibland det negativa.

Fast nu har vi väldigt mycket saker att göra i skolan, och det gör att jag just nu är en aning stressad. Men jag kan ändå säga att jag mår otroligt mycket bättre nu än vad jag gjorde för ett år sedan. Tack vare mina vänner (oj, vad jag tjatar om mina vänner!). Och det är jag självfallet mycket glad för!

Jag tror att alla som känner mig kan hålla med mig om att jag är en riktig liten snobb, haha! Jag älskar att ha märkeskläder och skryta om dem, hehe... Och jag har svårt att kontrollera mitt lillfinger, av någon anledning flyger det alltid upp när jag dricker, även om det bara är ett glas vatten. Jag tror att mina föräldrar vande mig vid det när jag var liten, och nu får jag inte bort det... Haha!

Nu har det blivit ett alldeles för långt inlägg, jag gör ett till om skolan och framtiden senare!

/Sofia


Butterflies

Nu ska jag gå och duscha, och sen sova! Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni gillar mina videoinlägg, för det är så kul att göra dem! Kommentera gärna med tips om vad ni mer vill läsa/se om. Godnatt kära vänner!

Oj, så mycket fjärilar! Våren är här!

/Sofia

Obviously


Ur Hannas perspektiv

Att prata med Hanna i två timmar var kanske inte det bästa jag kunde göra för min röst! Men det var det värt ändå. Man måste ju få ha lite roligt även om man är sjuk, eller hur?

Jag läste igenom hennes inlägg om första dagen i Kärrtorps gymnasium. Det var jättekul. Hon skrev att hon inte riktigt gillade sin klass, haha!

Hoppas att jag fick lägga upp det där, Hanna! Det var så kul!

/Sofia

Red Currants

Fin dag idag! Solen skiner och allt! Det är mycket trevligt! Har ni tänkt göra något kul idag? Ta vara på vädret nu, tycker jag!
Jag har inte gjort så mycket hittills idag, och antagligen kommer det fortsätta på detta vis. Men det är väl bra för mig att vila, antar jag!
Inget solsidan ikväll heller, tyvärr! Det känns tråkigt, men jag får väl se något annat, haha!
Ha en bra dag nu, resten av dagen!
Jag längtar efter röda vinbär!
/Sofia

Sommartid

Cha cha!
Sovit gott? Jag hoppas att ni inte glömt att ställa om klockan! Sommartid är vad det är nu. Klockan är redan 9. Jag gick och la mig relativt tidigt igårkväll, det är därför jag vaknade så tidigt.
Idag ska jag läsa samhällskunskap, kanske idrott och lite kemi. Och självklartt så ska jag försöka vila lite också! Det vore ju lite jobbigt om jag inte kunde prata i skolan imorgon. Jag säger bara: tur att samhällsredovisningen inte är den här veckan, haha!
Ha en bra dag, jag återkommer senare!
Den här filmen har ni inte sett va?
/Sofia

Earth Hour

Happ, för ca 25 minuter sen var Earth hour slut! Släckte ni? Det gjorde jag. Duktigt! Jag satt med min familj och spelade kort. Sjuan är verkligen mitt favoritspel. Jag vann en gång och förlorade en gång, haha!
Finns i sjön spelade vi också, kul kul!
Men nu ska jag faktiskt sova igen. Jag vill ha min röst tillbaka! Ingen gympa för mig imorgon, och sen hoppas jag på att den är tillbaka! Det jobbiga är att min feber stiger mer och mer, har som högst haft 37,7. Inte bra!
Gognatt kära vänner!

Hallå?

Vid jämna mellanrum utbrister jag ett: Hallå, för mig själv. För att testa om min röst har kommit tillbaka från de döda. Hittills har jag blivit besviken. Ett löjligt väsande är allt som kommer från min mun.

Innan jag blev hes tänkte jag att det skulle vara kul att vara hes eller att tappa rösten. Nu känner jag inte så längre. Jag vill kunna prata normalt!!

Men förhoppningsvis går det snart över.

Har iallfall gjort klart matten idag och nu tänkte jag läsa lite samhällskunskap. Vi hörs (I wish!) senare!

Inget sjungande för mig!

/Sofia

Chai


Från Romme, igen


Lite lunchpaus!

/Sofia

Tystnad...

Gogmorgon - god. Jag kan inte prata. Det det blev inte som jag hade tänkt mig. Min röst är näst intill obefintlig idag och jag hostar upp mina lungor. Ingen gympa för mig idag alltså. Så typiskt! Jag har ju redan varit sjuk i år, för bara några veckor sen, då kan jag ju inte bli sjuk nu!

Alla som känner mig vet att jag, om jag får (och även annars också!), pratar non-stop! Jag älskar att prata. Men det får jag inte göra just nu. Väldigt jobbigt! Jag kommer att fuska. Det kommer att vara helt tyst här hemma nu, eftersom det alltid är jag som pratar och får igång samtalen, haha!

Det är jobbigt att jag inte kan prata för jag hade tänkt börja videoblogga mer på riktigt idag. Men eftersom jag inte (antagligen inte ni heller) kan prata eller förstå teckenspråk, så får det nog vänta tills senare!

Idag får jag då varken träna mina gymnaster eller träna själv, men det är inte så att jag kommer att sitta sysslolös. Jag ska göra matte och läsa samhällskunskap tills min ögon också har gått sönder, haha!

Ha en trevlig dag och jag tycker att ni kan ha en tyst minut för mig idag allihopa! För att visa att ni bryr er om mitt stora i-lands problem!


Jag vill träffa mina vänner! <3

/Sofia

Min röst


Sjuk

Godmorgon!

Jag mår inte alls bra idag, men jag ska kämpa mig till skolan ändå. Men det blir tidig sänggång ikväll... Vi hörs efter skolan!

/Sofia

Uppe på berget!

Godnatt! Ni får se mer imorn!
/Sofia

Romme

Idag har jag varit i Romme, men jag kan inte skriva mer om det nu, för jag är ca 5 sekunder ifrån att kollapsa av utmattning och trötthet! Min röst är trasig, ont i halsen, hostig och lite feber, det är jag just nu! Kul va? Men det var det värt! Ni får lite videor!
/Sofia

Soulsisters

Såhär på tisdagskvällen tänkte jag att det passar bra att skriva ett litet inlägg om min fina fina syster Hanna!

Jag träffade Hanna första dagen i Kärrtorps Gymnasium, första gången jag såg henne var när hon kom in för sent i klassrummet. Fast det kommer jag inte ihåg. I början av terminen lade jag inte märke till henne så mycket, det var typ i november-december som vi blev vänner på riktigt. Nu känns det som om vi har värit vänner hur länge som helst. Det är konstigt hur någon kan komma in i ens liv och lämna så stora avtryck så att man skulle bli helt förkrossad om den försvann. Det är så det är med Hanna.

Hon är en vän som jag vill ha hela mitt liv, jag kan verkligen tänka mig oss två när vi är gamla och rynkiga och sitter och stickar tillsammans!

Det allra bästa med Hanna är att hon alltid får mig att bli glad. Även när jag känner mig nere (som idag på bilden) så hjälper hon mig att hålla kvar leendet på läpparna. Jag kan inte tänka mig skolan utan henne! Det vore verkligen inte lika roligt. Särskilt inte franskalektionerna. Så många internskämt vi har, helt galet! Det får mig nästan att vilja läsa franska även nästa år!

Tänkte att jag ska göra en liten positiv-negativ- lista om min syster!

Vi börjar med det svåraste!
Negativt:

-Det är ganska svårt att vara allvarlig och seriös med henne, haha! (måste inte vara negativt!)
-Lite dålig på att planera sin tid. Måste nog lära sig att vara mer ordningssam av mig!
-Inte bra på att smöra för lärarna!

Nu blir det lätt!
Positiv:
-En riktig glädjespridare! Får mig alltid att bli glad!
-Den bästa någonsin att smsa med!
-Bästa humorn!
-Ärlig, säger vad hon tycker
-Lätt att prata med
-Underbart vacker, både på utsidan och på insidan!
-Min bästa syster!
osv. osv...

Hanna är en vän som jag är otroligt glad att jag har, jag vill aldrig förlora henne. Hon är så snäll, rolig och underbar! Älskar dig syster!



Kram på dig, finaste!

/Sofia

I need you now

Halli hallå!

Hemma från skolan och sitter i sommarkläder och äter mango! Härligt! Ändå känner jag en känsla av att jag snart kommer att bli sjukt stressad! På grund av alla prov och inlämningar som snart kommer. Det känns inte bra, men jag vet inte hur jag ska förbereda mig inför den. Jobbigt läge.

Josse, snart måste vi ta tag i samhällskunskapen alltså!

Så, eftersom jag känner mig såhär så tänkte jag ta och vila lite idag. Jag avbokade spinningen (jag tränade ju faktiskt igår!) och tänkte nu sätta mig och redigera lite bilder.

Har än så länge bara smsat med min syster och skurit mango, men det är inte så dåligt det heller!

Vi hörs senare!

/Sofia


Hur kan man se ut såhär??


Fruktansvärt!

Hanna svingar!


Cykla

Snabbt inlägg innan jag springer iväg till gympan.

Idag var jag då ledig, det var faktiskt skönt! Jag vaknade runt 9 och gick upp och cyklade iväg till Sickla och gymmade lite. Sen cyklade jag en liten extra tur. Jag har inte cyklat på väldigt länge (mer än spinning) så det var riktigt härligt! Sen kom jag hem och lagade pasta med sås, och vräkte i mig allting, så nu är jag proppmätt!

Jag kollade lite på internet om kemilabben imorn, men jag känner mig inte särskilt mycket klokare! Lina, snälla, vi måste jobba tillsammans!

Jag har vilat lite men nu ska jag sticka till gympan, vi hörs senare!

Nya träningskläder!

Fixat naglarna!

/Sofia

Standing where you left me

Jag ska gå och lägga mig nu, börjar bli riktigt trött, redan! Har kämpat hårt med kemin hela dagen. Imorgon är jag ledig, så jag hoppas på fint väder så att jag kan gå ut och sola! Jag tänkte även träna och sen på kvällen är det gympa. Men först och främst ska jag sova ut. Jag skriver mer om helgen imorn.

Den här låten är så bra att jag blir helt svag i hela kroppen. Den går liksom rakt in i hjärtat. Jag älskar den.


Godnatt!
/Sofia

OMG!


In the Club

Hej hej!

Jag har upptäckt att jag ofta börjar gilla en artist om jag har träffat den IRL. Jag vet inte riktigt varför, men det kanske är för att artisten känns mer verklig då. Det märkte jag särskiljt när jag täffade Danny förra veckan. Nu lyssnar jag på hans låtar och gillar dem mycket mer än för en vecka sen!

In the Club-skivan är den mest spelade skivan just nu, verkligen! Och favoritlåten är Cassandra!


När jag träffade honom förra veckan så fick jag inte ta ngn bild med honom! Tyvärr! Men jag tog ju bilder på honom iallafall! Och några har ni ju redan sett, men jag en till att visa!

Hursomhelst har jag börjat gilla honom mycket nu, och det vore väldigt coolt att få träffa honom igen! Han ska signera imorgon i Kungens Kurva, ska jag åka dit?

/Sofia


Benjamin!


Aldrig sett ngt roligare!

Donne-moi le temps


Jag känner att jag måste ta tag i min franska, så jag har bestämt mig för att börja lyssna på fransk musik! Jag har hittat iallafall en riktigt bra låt! Det är den här alltså!

/Sofia

Solcupen

Godkväll på er! Hur är det med er? Med mig är det ganska bra, men jag känner mig lite nere, av någon anledning! Jag är nog bara trött. Men nu sitter jag och äter (!) och tänkte ta tag i kemin en stund!

Idag har varit en ganska bra dag. på svenskan såg vi på Star Wars och på kemin var det läskigt kemiförhör! Ingen matte, och jättelång lunch! Sen kom Josephine med sina coola ögon utan glasögon! Jag vill också ha linser! Sen var det Samhällskunskap i datasalen, den sista på typ 2 veckor- tyvärr, och vi fick sluta tidigare. VAd är det här liksom?!? Sluta tidigare! Idag av alla dagar!

Jag kollade även när jag måste åka för att komma till skolan i tid nästa torsdag (romme). Jag måste ta två olika nattbussar, eftersom varken tvärbanan eller tunnelbanan går då! 5.40 ska vi vara framme, shiiit!

Efter skolan gick jag till tunnelbanan och där mötte jag mina fina gympatjejer, Alicia och Moa! Så jag åkte tillsammans med dem till, ja, vad var det nu Josse? Brännkyrkehallen i Midsommarkransen! Där det var Solcupen matta. Tävlingen gick väldigt bra! Tjejerna var jätteduktiga och vann massor av medaljer! Ca 8 stycken. RIktigt kul!

Men nu är jag alltså hemma, och nu blir det engelska och kemi. Imorn är det fredag och simning, dubbelt negativt!

Två fina guldmedaljörer! <3

/Sofia 

Äventyr

Ååh, usch och fy på mig! Hann inte blogga igår, tyvärr! Det var en kort dag i skolan och sen gav Hanna och jag oss ut på äventyr! Vi bestämde oss för att gå hem från Kärrtorp, det var ju vår! Det tog gaanska lång tid... ca 3 timmar! Det berodde på att vi stannade så ofta! Första stoppet var på en militärträningsplats. Där tränade vi och solade en stund. Jag tog massa bilder som jag lägger upp snart, när jag lagt in dem på datorn! Jag lägger ut två nu, så länge!

Äventyret fortsatte mot hammarbyhöjden (vi missade var björkhagen var...) och med klättring uppför Hammarbybacken (Hannas hem!). Det var folk som skidade. Hanna åkte utan skidor, i en svart backe! Cooling! Jag var feg och vågade knappt röra fötterna, jag såg ut som en tant, haha! Tillslut förstörde vi Ringen, vi lekte sagan om Ringen. Vi såg de två tornen (fast det var fler), Hanna var Frodo och jag var Sam. Vi hittade även Gollum (en hund som blev glad och uppspelt är den såg oss!).

Hammarby Sjöstad var nästa del av äventyret och båten tog oss över till andra sidan. Där lämnade jag Hanna och återvände hem!

På kvällen var jag på spinning och såg på House!

Idag hade vi världens längsta svenskaprov, jobbigt- skrivkramp!

Lunch (kortspel) och franska, jag var trés duktig för jag kunde alla glosor! Bra där! Kemin var ganska lärorik idag faktiskt!

Hem och sen gympa, bra träning idag! Tjejerna körde suveräna frivolter! Skjuts till Gullmars med David och tvärbanan från Gullmars! Då ringde jag Emelie och pratade i typ en timme, det var väldigt länge sedan så det var kul! Hon är mycket saknad!

Nu ska jag bada och se på Samhällsfilm! Torsdag imorn! Wohoo!


/Sofia

Jobbig tid

Godmorgon allihopa!

Jag hatar den här tiden på dagen. Inte för att jag är trött utan för att jag inte har något att göra! När vi har sovmorgon vaknar jag alltid för tidigt och gör mig klar. Vilket resulterar i att jag är klar alldeles för tidigt och sen sitter jag bara här och vet inte vad jag ska göra. Det är förklaringen till att jag så ofta kommer för tidigt till skolan, jag orkar inte sitta kvar här hemma, så jag åker till skolan och ugglar istället! Hur ska jag lösa detta egentligen? Gå och lägga mig senare? Tvinga mig själv att sega? Tips är välkomna...!

Jag ska gå till skolan om ca 20 minuter. Jag får väl ta och spendera tiden så bra det går! Kanske plugga franskaglosor som är tills imorn? Aa, det gör jag!

Hejdå, ha en bra dag så hörs vi senare!


/Sofia

Ego

Hej igen allihopa!

Är det bra med er? Med mig är det mycket bra! Det har varit en bra dag idag. Jag fick förvånanade nog MVG på engelskatexten, och jag ska få jobba med Josephine på samhällskunskapen. Vi ska redovisa 5 sist. Vi hade en frågesport på samhällskunskapen som skulle bestämma vem som skulle redovisa först respektive sist. Det var väldigt svåra frågor, och det tog ganska lång tid att göra den, något som Robert hade väldigt roligt åt! Men Josephine och jag fick 14/15, bra jobbat Josephine!

Har badat nu på kvällen, och försökt skrubba bort min solbränna, eftersom jag fjällar så mycket. Jobbit läge! Men det ser lite bättre ut nu!

Jag har också pratat med Lea och nu ska jag kolla på franska glosorna och sen sova! Vi hörs imorgon!

Ursäkta för alla bilder på mig, mina vänner tycker att jag är lite för ego... Men jag måste säga, att iblan kan jag inte sluta titta på mig själv, haha! Typ som när jag har på mig min snygga jacka!

Godnatt!

/Sofia


Danny

Idag har jag gjort många saker! Imorse var jag jag och tränade och efter det köpte jag lite kläder. Ett par tröjor och lite hudlotions. Jag fjällar ju som bara den! Inte bra, om ett par dagar kommer jag att vara lika blek som mina vänner!

När jag kom hem gjorde jag lite läxor och sen bar det av till Nacka Forum. För där skulle ju en speciell artist befinna sig klockan 15.00. Danny Saucedo. Så jag och mamma åkte dit och stod i ett hav med småtjejer som skrek. Jag köpte hans skiva och fick den signerad: Till Sofia! Puss Danny.

Coolt va? Dessutom fick jag krama den underbara människan! Mysigt! Jag funderade på att aldrig mer tvätta håret, men jag ångrade mig och tvättade håret precis när jag kom hem. Jag hade ju inte gjort det på 4 dagar, på grund av gympatävlingen i Leksand. Så efter det lilla kramkalaset med Danny så kollade vi lite i affärer och åkte hem. Eric Saade var på Sergels torg idag, men jag fick inte åka tid för mamma, eller, fick och fick, hon orkade i varje fall inte köra mig, och då orkade jag inte!

Jag har gjort en del kemi nu på kvällen, men är långt ifrån klar, tyvärr! Lite smsande med min fina fina vän har också hunnits med. <3

Idag var det sista avsnittet av Solsidan! Sorgligt! Men det var kul, verkligen.

Just nu pratar jag med Josse på Fejsboken, hon säger att hon hälsar! Och hon har bara plugg i hjärnan, stackarN!



Lite fina bilder från idag:





Vi hörs imorgon!

/Sofia

Omstart!

Hej hej allihopa!

Hoppas att så många som möjligt av er har hittat hit och vill fortsätta följa min blogg! Namnet på bloggen tycker jag själv är rätt bra, måste jag säga! Jag fick det från en bok som jag har läst, som heter Skulduggery Pleasant. En väldigt bra serie böcker förövrigt! Och ordet betyder i sig ungefär bus eller att man gör någonting förbjudet. Inte särskilt likt mig, men jag gillade ordet. Det är anloedningen till att jag döpte bloggen till det!

Än en gång: Välkomna hit! Jag hoppas att ni kommer att gilla det ni läser!

/Sofia


RSS 2.0