Dålig uppdatering

Hej på er! Sorry för låg uppdatering! Blir bättre när jag är hemma, lovar! Jag ska åka hem härifrån ikväll! Men först en underbar dag i solen, jag ska bli riktigt brun, passa er!

Hanna, jag mejlade dig, men jag kan lägga en bild här med!



Vi hörs kanske ikväll, annars imorn!


Nya coola skor


Mobilblogg

Hej på er allihopa! Godmorgon...
Jag har redan varit uppe ganska länge. Gick upp klockan 6.50 idag, härligt... Jag sitter i bilen nu, på väg till landet. Bloggar från mobilen, det är ganska jobbigt, men bättre än inget. Jag tänkte vara duktig och läsa lite kemi, men jag kommer bara på massa ursäkter hela tiden... "jag ska bara vila lite" "bara prata med mamma och pappa lite" m.m.
Men jag ska. Snart.
Det här funkade ju helt ok. Kan göra lite sånna här inlägg tror jag, i framtiden.
V i hörs senare!

Ännu en underbar videoblogg


Wazzup


Så himla kul man kan ha när man är trött!

In love for a while

Ååh, ingen blogging på länge nu. Inte bra!

Igår var jag först och tränade och sen träffade jag Emma hemma hos henne. Jag var där resten av dagen och vi hade jätte trevligt! Och just det! Innan jag kom dit köpte jag ett par sånna där skor som man blir tränad av. Det är otroligt sköna!

Idag var jag och tränade igen och sen har jag varit och klippt mig. Bara toppat. Jag och Mattias åt suchi sen, efter att vi varit och klippt oss och fixat min cykel.

Nu på kvällen har jag packat och gjort matte. Imorgon åker jag till Hasselö, så bloggandet kanske kommer i andra hand. Har jag internet så ska jag självklart blogga så mycket jag kan. Jag kommer hem på måndagkväll.


Äntligen har eurovision programmen börjat! Det här är min favorit än så länge. Man blir så glad av den!

I am number four

Tjena tjena!

Underbar dag idag, inte sant? Härligt väder och allt! Imorse var jag först och tränade och sen, när jag kom hem, gick jag och Mattias ut och satte oss på kajen. Varmt och skönt var det! Vi satt där i nån timme och sen åkte vi färjan över vattnet och gick sen tillbaka hem.

Nu på kvällen var vi och såg I am Number four. Riktigt bra film, rekommenderas verkligen! Även om jag tappade min iPhone ett antal gånger, på grund av att jag blev så rädd, haha! Men spännande och bra var den. Bio är nästan det bästa som finns, jag måste se lite fler filmer nu på lovet!



Imorgon ska jag träffa Emma! Det blir kul!

Vi hörs senare!

/Sofia

Överklass

God kväll/natt!

Tänkte logga ut från allt socialt nu och sätta mig och titta på in treatment en stund. Har chattat på fejsboken ett bra tag nu, men börjar bli lite för trött för att föra ett normalt samtal, haha. Jag hoppas att inte Lea och Simon märkte det haha! Livet är hårt.

Imorn hade jag tänkt träna, göra lite matte/kemi/idrott och på kvällen blir det I am nr. 4, med mattias. Kul kul!

Sov så gott nu, sitt inte uppe allt för länge. Om det blir fint väder vill man inte sova bort hela dagen!

Godnatt!

Ps. jag gillar överklass-minen jag får när jag gör en slängkyss.

Stieg som hatar kvinnor

Jag vet att ni inte tycker om när jag skriver om skolan, men jag måste göra det eftersom jag vill komma ihåg allt jag gör! Därför tänker jag nu skriva lite om i fredags osv.

Så, vi började med engelska på morgonen, och jag var trött och hungrig. Alltså inte världens bästa kombination. Det resulterade i en väldigt dålig koncentrationsförmåga! Men iallafall var lektionen inte så jobbig, vi pratade typ om hur man skriver ett formellt brev. Och så pratade vi om när nationella proven är. V.18. Det blir en jobbig vecka, kan jag säga er!

Iallafall- när engelskan var slut (vi fick sluta tidigare) så gick jag omkring lite planlöst, mina vänner hade gått och lagt sig (i sofforna) i ljushallen. Jag gick ner när jag hade fått en komplimang om vår redovisning. Då kändes dagen bra. Neri i ljushallen hade jag och Pantea kuddkrig, det var kul, haha! Men sömntutorna blev lite arga när de fick kuddar i ögonen...

Matten var som vanligt, fast Pantea tycker att jag var lite för trevlig mot våran lärare, men jag tycker att så är jag ju alltid! Haha, det är liksom min specialitet, förstår ni! Det är så himla kul att försöka linda dem runt sitt lillfinger, en utmaning liksom!

Svenska, och min koncentration är nere på noll. Vår lärare får ett utbrott som ingen (inte ens han) tar på allvar. Jag är så hungrig att jag säger "Stieg som hatar kvinnor" när jag egentligen skulle säga Stieg Larsson eller Män som hatar kvinnor. Livet är hårt asså! Grymt sa grisen.

Tacos. Det är gott. Det var också vår lunch. Men det fanns ingen ost. Tummen ner!

Vi satt ute efter lunchen och flätade våra hår. Det var varmt och fint. Men vi fick bara en fläta var. Halva håret var flätat och halva var utsläppt. Vi var vrålsnygga!

Naturkunskap och se på film. Fyra av fem toasters. Kanonkul!

Ingen idrott och sen loooov!

Resten av dagen har jag redan skrivit om! Så vi hörs snart igen!

Perfekt fläta!

Farewell Hanna

Hanna har precis åkt iväg till Frankrike. Hon lyfte för typ 20 minuter sen. Det känns tomt. Jag saknar henne redan! Och när hon kommer tillbaka (på fradag) så har jag åkt till landet (på torsdag). Så jag får vänta till på tisdag för att träffa henne. Jag säger bara: Thank god for the cellphone!

Idag har det varit jättefint väder (obviously!) och det har jag utnyttjat genom att vara ute nästan hela dagen. Varit i bläckan och vid min gamla skola. Klappat getter, lekt, gungat och ätit glass. En bra dag, ja, det var det.

När jag kom hem pratade jag med Hanna fram tills hon åkte. Nu har jag bäddat sängar och nu vet jag inte vad jag ska göra! Kanske blogga lite mer inlägg. Ja, det är bra!

Vi hörs!


På franskan, passande nog! Ha det så bra nu Hanna!


Spirited Away

Hej på er alla!

Jag sitter med Mattias och tittar på Spirited Away, älskar den filmen. Även om den är lite läskig. Ikväll har jag varit barnvakt åt Viktor, tillsammans med Mattias.

Först var jag och träffade Hanna, Lea, Lina och Alexandra vid medis, sen åkte vi till tanto (fyllisstället-läskigt!) men det var trevligt ändå, vi spelade kort och åt digistivekex. Jag var tvungen att gå ganska snart efter vi kom, så jag tog 4an och när jag kom hem lagade jag och Mattias Ministronesoppa till middag. Det blev väldigt gott!

Efter middagen åt vi glass och jordgubbar och såg på både Kim Possible och Ice Age, minnen! Jag har ätit typ 1,5 liter jordgubbar idag, jag är gaanska mätt! Tur att jordgubbar är nyttigt, haha, det är så gott!

Imorgon åker Hanna iväg till Frankrike, jag kommer att sakna dig syster! Jag tror att det är bäst att du stannar hemma, eller att jag följer med!

Godnatt alla fina!


Mums!

Ut i solen!


Nu ska jag gå ut i det fina vädret! Vi hörs ikväll!

Black Swan

Hej hej alla glada!

Nu är det lov! Påsklov tillochmed! Detta firades stort med jordgubbar, glass, sol, pizza och bio!

När skolan var slut åkte jag, Josephine, Lea och Hanna in till stan (efter ett kort intressant möte) och hämtade ut biljetter till Black Swan. Sen köpte vi jordgubbar på hötorget och mjukglass, och gick och satte oss på Sergels torg. Mitt i den härliga solen! Där satt vi en stund tills vi gick för att köpa solglasögon osv osv. Kortspel är något vi ägnar oss mycket åt, även idag. Vi spelade sjuan på biblioteket i Kulturhuset och gick sen till Pizza Hut. Sen gav Lea sig av för att göra drastiska ändringar av sitt hår. Jag såg precis bilder, det blev hur fint som helst!! <3

Jag, Josephine och Hanna gick till bion och intog våra finfina platser. Filmen var väldigt bra, men läskig och konstig. Men jag gillade den iallafall! Även om jag darrade efteråt.

Efter filmen bar det av hemåt, jag är så himla trött! Fast jag ska videoblogga nu, kommer upp snart!

Lite lånade bilder av Lea:

Jag och Syster! <3

Josephine och Lea! <3

Jag ser alltid så koncentrerad ut när jag gör "V"-tecknet! Haha!

Franska konstnärer. Inget konstigt alls.


Ha en fortsatt bra kväll och ett riktigt trevligt lov!

Att vinna över sin rädsla!

Hej på er! Är ni vakna? Jag ska gå och lägga mig nu, börjar bli trött. Och dessutom börjar jag väldigt tidigt imorn, jobbig läge!

Idag hade jag en ganska ovanlig dag. Vi hade ingen svenska, så vi började sent, 10.30, mysigt! Så vi började med kemi, och jag förstod faktiskt en del! Lunchen var riktigt god (typ köttbiffar, wallenbergare elr ngt) och sen var det matte. Vi fick tillbaka våra g-test, jag hade fått 20/21. Men vi säger att det var 21/21 eftersom det enda "felet" var att jag inte hade skrivit att x var biskvier och y var wienerbröd. Alltså inget matematiskt fel. Bara slarv i svenska språket. Så Lennart håller med mig om att det var 21/21.

Jag var väldigt nervös idag, eftersom jag skulle redovisa samhället, jag höll på att bryta ihop. Ni vet när man ibland inte är nervös och sen kommer värsta vågen av nervositet och kittel i magen. Så kändes det. När vi kom till lektionen fick vi vänta på att tre grupper skulle redovisa och sen var det vi.

När jag väl gick upp och ställde mig på "scenen" köndes det plötsligt jättebra. Jag märkte att jag verkligen trivdes där. All nervositet bara försvann och jag tyckte att det var roligt att berätta om händelserna i DR Kongo (doktor...). Det kändes faktiskt som om de flesta i klassen lyssnade på vad vi sa, och inte somnade, som de hade gjort på de flesta andra grupperna, haha!

Efter lektionen frågade jag Robert hur det gick:

S: Hur gick det?
R: Bra.
S: Hur bra?
R: Det gick jättebra.
S: Men huur bra??
R: Jag tänker inte säga det nu, jag måste kolla igenom presentationen och tänka mer.
S: Okej då...

S (på väg ut genom dörren): Jag tycker iallafall att det gick riktigt riktigt bra!!
R: Det är bra, Sofia, det tycker jag med!

Haha, efter det så skröt jag nog lite överdrivet mycket, och var helt uppåt en lång stund framåt. Jag fick verkligen en kick av att prata inför klassen. Kul! Jag kan göra det igen, nu! Det gick bättre än förväntat. Hoppas vi får MVG!

Efter skolan åkte jag och Lina på äventyr. Vi åkte till Ica och sen till suchi-stället och sen satt vi på bryggorna och pratade. Och avlsutade med att gå hem hit, och då blev jag tråkig och var tvungen att göra lecksor (läxor). Klar med franskan och lite matte.

Dagen var bra som tusan men nu ska jag sova!


Glad Sofia!!

Skräck på franskan...

Obs. Ignorera startbilden, jag ser fruktansvärd ut! Okej? Bra, ni har inte sett den!


Lite om igår osv.

/Sofia

Övertalingsförmåga

Godmorgon godmorgon!

Jag har sovmorgon idag, vi har ingen svenska, så jag börjar 10.30, det är ju gaanska skönt!

Sen har vi kemi, vilket känns lite jobbigt, att börja dagen med kemi... Men det går nog bra! Senare idag ska jag ha Samhällsredovisning, nervöst! Men det ska bli skönt att få det överstökat. Egentligen skulle vi ju inte redovisa imorgon, men jag pratade med Arvin, och han var trevlig nog att byta plats med oss, så nu ska de ha efter lovet och jag och Josephine ha nu.

Josephine var liiite tveksam först, men jag övertalade henne att om jag fixade allt så skulle hon gå med på det (om det gick). Så jag pratade med Arvin, och när han sa ett litet okej, så sprang jag dirrekt till Robert och frågade och han sa att det gick bra (sa ju att han inte skulle säga nej!)! Jag tror att du tycker att det är lite skönt, eller hur Josephine?

Mer idag då? Hmm, nej, ska försöka göra så många läxor som möjligt, så att jag inte behöver ha dem över lovet!

Vi hörs senare!

/Sofia

Prata prata prata

Nej nej nej! Åh, jag vaknade precis från en hemsk mardröm, fruktansvärd. Det får inte inträffa. Jag tror att jag
måste berätta den för någon, då händer det inte! I vilket fall,

Har ni sovit gott? Hoppas det! Ni kanske sover fortfarande? Jag skulle egentligen kunna sova en stund till, men jag orkar inte. Det är så tråkigt att bara ligga och försöka men inte kunna sova.

Jag har insett en sak om mig själv, nu under de senaste veckorna; Jag älskar att prata med människor, jag får verkligen en kick av det. Att ha en diskussion eller att bara småprata om något med någon, det får mig att bli alldeles glad och uppåt. Så var det inte förut. Fram till för ungefär 1-2 år sedan, då hatade jag att stå i rampljuset och att prata med folk. Nu är det helt tvärt om.

Jag tror att det är mest därför jag tycker om att gå i skolan. Att få gå omkring och prata med folk, det är inte lika lätt här hemma.

Så turligt nog ska jag snart till skolan! Haha! Vi ska ha g-test i matte nu på morgonen, förhoppningsvis går det bra. Vi har också franska och kemi, det betyder lite extra magmuskler (ifrån allt skratt på franskan) och en trasig hjärna!

Vi hörs ikväll!

Våren!

/Sofia

Toutes les nuits

Hej hej på er!

Vi hade aldrig bedömningslabb idag, irriterande nog. Det är jobbigt eftersom jag hade förberätt mig för en riktigt jobbig vecka, och så blir allting uppskjutet till efter lovet. Antiklimax i allra högsta grad.

Vi hade ingen svenska idag heller, så vi hade alltså kemi och sen världens rast tills bilden skulle börja. Då var jag hos skolsyrran, det gick bra. Vi pratade om hur jag mådde osv. Kult.

Bilden var ok och sen var jag kvar i skolan i ca 4 timmar. Klockan 16.50 hade jag utvecklingssamtal. Det gick bra, vi pratade om gymnastiken och hur länge jag faktiskt kommer orka vara kvar.

Jag var alltså i skolan från 8.00 till 17.30. 9,5 timmar alltså. Galet! Hanna tog också min telefon och facerapade mig ganska rejält... Illa. Men lite kul också, måste jag erkänna!


Franska låtar är bra grejjer det!

/Sofia

Tidigt

Godmorgon!!

Tidigt, eller hur? Nu ska jag ha bedömningslabb, usch! Ska snart gå hemifrån, men jag är inte helt klar än. Hoppas att ni får en bra dag! Jag skriver mer ikväll!

/Sofia

Bra eller dåligt?

Godkväll!

Måndag. Brukar vara en av de bästa dagarna. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här. Engelska muntligt, helt ok. Tillochmed ganska bra. Franska, skrattade sönder magmusklerna. Samhällskunskap, vill inte säga det, men lite tråkigt faktiskt. Jag fick ju bara lyssna på de i min klass som redovisade, inte på R. Det var synd. Plus att jag fick reda på att jag kanske inte kommer att hinna redovisa på torsdag. Ganska sorgligt. Jag blev upprörd och skrek på mina vänner. Stackars dem.

Naturkunskap, film, gäspningar och tankar om saker som inte hade i mitt huvud att göra.

Gympa, trött och möjligtvis inte världens bästa tränare. Hemma och försök till kemiplugg. Kemiprov: VG+. Helt ok.

Utvecklingssamtal, bedömningslabb och skolsyster imorgon. Inte en bra dag alltså.

Godnatt.

/Sofia

In english with Lina

Sitter och pratar med Lina på msn, på engelska. It's very cool. Snart ska jag sova, för imorgon är det tidig morgon med engelska nationella. Wish us luck!

Klockan är snart 22.22 då ska man önska, glöm inte! Godnatt!

Cool, huh?
/Sofia


Hepatica

Dålig uppdatering, jag vet! Fy! Men jag har varit på landet både idag och igår, och i fredags så var jag så galet trött!

Men nu, efter en liten paus så kommer jag tillbaka, jag lovar! Har ni haft en bra helg? Det har jag, jag har legat i solen hela dagen idag, i linne och tights, fattar ni?? Så himla underbart!

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle göra matte, kemi, engelska och öva samhällskunskap, men det blev bara matten och lite engelska gjort. Jaja, bättre än inget, eller hur?

Vi satte upp studsmattan också, lovely! Så jag har kört saltos, frivolter, handvolter och flickisar tills jag blivit yr. Så härligt, har verkligen saknat det!

Snart blir det sushi till middag och sen ska jag öva samhälle och kemi. Vi hörs senare idag!


Blåsippor på landet! Våren är verkligen här nu!

Marry me

Efter förra veckan har jag lyckats få Josepnie att falla för Train, så nu har vi en stor stor crush i dem. Idag har vi lyssnat igenom deras låtar ca 100 gånger, och de är fortfarande lika bra. Den bästa låten enligt mig är Marry Me. Så vacker!



/Sofia

Torsdag med jordgubbar och Josephine

Jag undrar hur många av er som faktiskt tittar på mina videobloggar... Känns som om det är bättre att skriva inlägg, men det är mycket jobbigare och tråkigare, haha! Så idag får ni en videoblogg till... Säg gärna till om vad ni vill läsa/ se på... Det vore trevligt med hjälp!


/Sofia


Tigerlily



Bästa låten!

/Sofia

Like suicide


Dagens citat

Josse skrev det bästa citat jag hört på länge. Måste visa er alla!

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

Så vackert, så inspirerande och så sant!

/Sofia


Positivt

Idag när jag åkte hem från skolan så pratade jag med Arvin och Mathias på tvärbanan. När vi pratade så sa Arvin ungefär såhär:

Du är ska alltid vara så positiv, Sofia, för positiv!

Det fick mig att fundera.

Jag vet inte om det verkligen är som han säger, jag känner ganska ofta att jag är för negativ för mitt och andras bästa. Men om andra uppfattar mig som en positiv person så tycker jag bara att det är bra.

Jag tycker att om man ska vara något så ska man vara för positiv, hellre än för negativ. Jag tänker fortsätta att vara så positiv jag kan.

Man får så mycket mer energi av att tänka positivt och se det positiva i allting. Det är något jag har märkt. Det gäller även andra. Träffar man en person som är glad och positiv så smittar det ofta av sig, och man går därifrån med ny energi. Det är sådana människor som man vill träffa och känna.

Ibland är det självklart svårt att se saker från den ljusa sidan, och det är klart att man kan vara nere och ledsen ibland. Men försöker man se det positiva så blir det väldigt stor skillnad. Livet känns helt enkelt bättre att leva.

Jag försöker alltid vara glad och, så mycket jag kan, muntra upp andra genom att se det positiva.

Vad jag försöker få fram till er är att:

Tänk positivt, se saker från olika håll. Snöa inte in på en negativ sak när det finns 10 bra saker runt omkring er!



/Sofia

Bad day



Älskar låten i bakgrunden!

/Sofia

Decisions decisions

Det är bra att ni ger mig olika synvinklar på saker och ting. Fortsätt med det. Jag måste höra, ta till mig och försöka förstå alla åsikter och tips. Jag kan inte bara kasta mig in i saker och ting. Ni är fina ni.

Nu ska jag sova, innan jag faller ihop på golvet!

Godnatt, sov gott och ha det bra, tills vi ses igen (och alltid)!

Jag vill uut! Till mitt landställe...

/Sofia

Tankar om gymnasiet

Hej hej!

Jag fick en fråga om varför jag vill byta gymnasielinje, så det tänkte jag att jag skulle berätta för er!

Ibland känner jag verkligen att jag vill byta till Samhällsprogrammet. När jag känner att kemin känns obegriplig och när jag fruktar för fysiken som kommer snart.

Jag tycker att de roligaste lektionerna i skolan är Samhällskunskapslektionerna och därför har jag valt som individuellt val att läsa Samhällskunskap B.

Jag riktigt rädd för kemilektionerna för jag vet att jag aldrig förstår någonting av det.

När jag sätter mig ner och funderar på vilka kurser jag vill läsa och hur jag vill att gymnasieprogram ska se ut, så ser det ut ungefär såhär:

Vill läsa:
Samhällskunskap B
Historia A och B
Geografi A och B
Filosofi A
Psykologi A
Etik och Livsfrågor A
och en hel del matte.

Skulle vilja ta bort:
Kemi B (och A, men den är ju nästan slut...)
Fysik A och (särskilt) B!
Biologi A och B

Vänta nu... Det här liknar något! Just det, det är samhällslinjen!

Frågan är då; varför går jag natur? Och ja, det kan man undra. Ibland känns det helt idiotiskt. Men i nästa ögonblick känns det som om jag kan klara av detta, med mina vänner vid min sida.

Det pendlar. Är det någon som läser det här och läser samhällslinjen? Vad tycker ni om den? Är den bra? Borde jag byta?

Åååh, usch! Det är så svårt!!

Men nu ska jag gå och läsa mitt "favorit"ämne. Kemi. Kuuul.


/Sofia


Hemma!



/Sofia

Hopp!



/Sofia

Hanna som Benjamin



/Sofia

Hanna in Svansjön


RSS 2.0